Om Hockey

Hockey är kanske den bästa sporten som finns. Den är underhållande att titta på eftersom den innehåller så många olika moment, dessutom är det fartfyllt och mycket action i sporten. Tyvärr är den inte särskilt stor globalt sett utan är begränsad till ett fåtal länder där den dock är mycket populär. Det är exempelvis nationalsporten i Kanada och i USA är NHL en av de mest populära serierna inom idrott som finns.

Hockey är en sport som utförs på is vilket kanske också historiskt har bidragit till att den främst utförs i länder som har kalla vintrar eftersom det tidigare inte var möjligt att skapa konstgjord is. Sporten utförs med hjälp av skridskor som används för att ta sig fram på isen. Dessutom använder man en klubba som man använder för att få den så kallade pucken i mål hos det andra laget.

Med målvakterna så är det 6 personer i ett lag samtidigt på isen under en match vilket totalt blir 12. Det är en mycket fysisk sport så alla spelare måste använda mycket skydd för att inte skada sig på isen. Från början hade spelarna inte ens någon hjälm vilket ledde till väldigt mycket skador inom sporten och ibland även dödsfall.

Det är alltså väldigt mycket skydd inom sporten som används som är ganska avancerade vilket gör att det är en ganska dyr sport att utöva eftersom man behöver all utrustning. Men man kan ju alltid köpa begagnade grejer eller låna av någon.

I Sverige är hockey en mycket populär sport där vi faktiskt är ett av de bästa länderna i världen trots vår knappa storlek i jämförelse med andra duktiga länder såsom USA, Kanada och Ryssland. Konstigt nog är det inte vår nationalsport men det kanske det blir i framtiden. Vi får hoppas att intresset ökar ännu mer i och med den växande universitetshockeyn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *