New York Rangers och lite om hur det går för dem

Chalmers hockeylag har som sagt inspirerats något enormt utav hockeylaget New York Rangers vilket man kan märka bland annat i lagets logga som förutom texten på skölden nästan är identisk. Det är därför naturligt att man som Chalmerssupporter också intresserar sig för hur det går för förebilden på andra sidan Atlanten. I likhet med New York Rangers är Chalmers ett så kallat originallag. New York Rangers är nämligen medlem i det som brukar kallas för Original-six inom NHL som består utav de sex originallagen som fanns i NHL från starten. Chalmers var det första och är det mest anrika hockeylaget i Sverige när det kommer till universitetshockey.

Spelartruppen denna säsong bestod av tre svenskar, dessa är Malte Strömvall, Robin Kovács och sist men inte minst Henrik Lundqvist som är Sveriges och stundtals världens bästa hockeymålvakt. Laget har inte vunnit Stanley Cup som är den största turneringen i Nordamerika på rätt länge och 2016 förlorade de och åkte ur i den första ronden mot Pittsburgh Penguins där de förlorade med 4-1 i matcher. 2017 förlorade de också men kom lite längre den här gången; de åkte ut när de förlorade mot Ottawa Senators med 4-2 i matcher.

New York Rangers är faktiskt den klubb i NHL som har haft flest svenskar i sitt lag genom tiderna. Bland annat så har Markus Näslund och Michael Nylander spelat här men också äldre talanger såsom Ulf “Lillpröjsarn” Nilsson och Anders Hedberg.

Vi får hoppas på bättre lycka i nästa säsong men det kommer nog tyvärr dröja innan vi får se laget lyfta Stanley Cup bucklan igen. Senaste gången laget vann Stanley Cup var år 1994. Däremot vann de Conferenceligan så sent som säsongen 2013 – 2014. Vi fans får hoppas på en god framtid och bättring för både New York Rangers och älskade Chalmers Hockey.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *