Kända hockeyspelare genom åren

Eftersom Chalmers Hockey främst är ett lag som riktar sig till universitetsstudenter så har det inte riktigt fostrats några stjärnor i laget, men det är inte heller målet. Målet är att representera Chalmers universitet och att sopa banan med sämre likar såsom exempelvis Kungliga tekniska högskolan i Stockholm. Men målet är också att ha roligt. Spelar man hockey i Chalmers har man kanske inte tid att helt och hållet satsa på hockeyn eftersom man ofta har hårda studier inom exempelvis ingenjörskonst vid sidan om. Spelarna i Chalmers Hockey får därmed satsa på en yrkeskarriär där istället.

Men det betyder inte att man inte kan vara fascinerad utav stora hockeyspelare genom tiderna. Laget har såklart skapats utifrån ett stort intresse för sporten hockey och det är de stora hockeyspelarna som är de riktiga hjältarna inom sporten. Den kanske mest kända hockeyspelaren genom tiderna och den som har gjort överlägset flest poäng är den kanadensiske hockeyspelaren Wayne Gretzky. Han kallas för The Great One och brukar ses som den bästa hockeyspelaren genom tiderna. Han föddes 1961 i Ontario i Kanada och har bland annat spelat i NHL:s härligaste lag, New York Rangers som även Chalmers hockeylag är inspirerat av.

Den spelare som brukar ses som Sveriges bästa spelare i ishockey genom tiderna är Peter Forsberg som föddes 1973 i Domsjö, han har spelat i bland annat Colorado Avalanche i USA och deltagit och bidragit något enormt till Sveriges landslag i Hockey. Bland annat har han varit med vid bägge tillfällena då Sverige vunnit OS-guld i hockey, och den straff han avgjorde OS-finalen med 1994 har bland annat blivit till frimärke.

Går vi tillbaka ett par år, till 1970 så var den bästa hockeyspelaren Bobby Orr. Han är bland annat den första back som vunnit poängligan i NHL och han hade rekordet i assistpoäng ända fram till Mario Lemieux och Wayne Gretzky tog över i slutet på 80 talet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *