Information om Chalmers Hockeylag

I Sverige är inte kulturen till collegeidrott särskilt stor om man jämför med exempelvis USA där den ibland till och med är större än vanliga ligor. Det finns dock undantag och Chalmers Hockey är ett av dem. För att vara med och spela i Chalmers Blue MCR så ska man vara student vid Göteborgs universitet eller Chalmers och kunna spela hockey, man behöver dock inte vara något proffs men man ska gärna ha spelat exempelvis juniorhockey och vara någorlunda okej.

Det kan vara svårt att hinna med att spela både hockey och studera för en del men eftersom laget består av många olika personer som pluggar olika ämnen så går det nästan alltid att hitta ersättare om någon behöver vara borta för att exempelvis plugga till en tenta eller skriva på en uppsats. Även om laget spelar mest för att ha kul så är det ett relativt framgångsrikt lag som spelar i den tredje divisionen. Laget tränar hockey mellan två och tre gånger i veckan i Scandinaviums träningshall i Göteborg och spelar match ungefär två gånger i veckan. Dessutom spelar laget i universitetshockeyligan (UHL) där de möter andra svenska högskolor och universitet från olika delar av landet såsom Jönköpings universitet, Lunds tekniska högskola och Kungliga tekniska högskolan i Stockholm.

Chalmers Blue MCR har funnits sedan 1940-talet och är en kårförening som årligen engagerar runt trettio studenter i Göteborg. Hemmaplanen är i Wallenstamshallen och de har även en Facebooksida där man kan följa med i matchprogrammet och se nyheter inom laget. Lagets logga är starkt inspirerad utav det amerikanska hockeylaget från New York som heter New York Rangers. Man använder sig av en liknande sköld men texten skiljer sig åt något. Kanske kommer det från en sorts passning till Stockholm att Göteborg är Sveriges New York och mer populärt än huvudstaden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *