Hockey VM 2018

Som vanligt när det börjar närma sig sommar och träden och buskarna blomstrar så finns det ännu ett sommartecken som de flesta kanske inte tänker på. GIvetvis är det ishockey-VM vi tänker på. Varje år gör de olika nationerna upp om de så åtråvärda medaljerna som går att vinna. Årets upplaga av Ishockey-VM spelas i vårt kära grannland Danmark. Danskarna har överraskat på många sätt men har som bekant inga speciellt rutinerade spelare som ska kunna rå på den klass som finns i bland andra finland, USA, Kannada & Sverige. Just Sverige har övertygat stort under inledningen och har ännu inte förlorat. Den senaste matchen i skrivande stund var mot Tjeckien i en match som för övrigt hade det mesta.

Dock lyckades Sverige, med blotta förskräckelsen vinna över Tjeckerna, vilket gör att man fortfarande är obesegrade i turneringen. Dock kan vad som helst hända så det är med spänning vi se framemot de kommande matcherna i slutspelet.

Som de flesta ishockeyintresserade redan vet så krockar alltid Hockey-VM med NHL-slutspelet. På så vis påverkas hela VM av att vissa lag åker ut. Om exempelvis ett NHL-lag med många svenskar skulle åka ut så tenderar det genast i att de svenska laget blir storfavoriter. När VM börjar så har de flesta lagen bara med spelare från de inhemska ligorna, men i takt med att lagen på andra sidan Atlanten slås ut, så blir även VM mer spännande eftersom kvalitén på ishockeynationerna ökar.

Dock finns där en rad utropstecken i vårt kära tre kronor. Samtliga backar, samt målvakten Hellberg har fortsatt å övertyga mellan stolparna. Med lite extra förstärkning från NHL så kan det mycket väl bli så att det just är Sverige som till slut står som segrare när vi summerar hur årets upplaga av Hockey-VM slutat.