Hockey, fans och Chalmers hockey

När det kommer till sport och idrott så finns det en av dem som särskilt sticker ut, nämligen Hockey. Hockey har allt, det är ett spel med högt tempo och snygga mål med sköna finter och sker helt och hållet på is. Dessutom är det ett väldigt fysiskt spel där man bland annat ser mycket tacklingar och ibland till och med slagsmål. Hockey har helt enkelt de flesta ingredienser som krävs för att en idrott ska vara underhållande, engagerande och spännande så det är inte så konstigt att det finns många fans inom sporten. För att spela hockey är det mycket man måste klara av såsom exempelvis bara det att lära sig att åka skridskor extremt bra, lära sig att skjuta och behandla en puck på korrekt sätt samt ha en mycket god kondition och fysik eftersom det är en väldigt krävande idrott.

Sverige har kanske världens bästa kultur när det kommer till fans och supporters inom hockey, fankulturen inom hockeyn i Sverige har nämligen stora likheter med fotbollen och för många som håller på exempelvis AIK eller Djurgården är det en självklarhet att man stöttar inom båda idrotterna. Fans som kommer för att titta på hockey i Sverige ifrån länder som USA och Kanada blir ofta förvånade över vilket otroligt drag det är på hockeymatcherna i Sverige i form av ramsor och ibland bengaliska eldar. Det är helt enkelt väldigt äkta inom svensk hockey när det kommer till fankultur.

Chalmers hockeylag som den här hemsidan är en fansite till representerar Chalmers tekniska högskola i Göteborg. Det är alltså ett universitetslag som bland annat deltar i den internationella collegeserien UHL. Vi fans till Chalmers hockey kommer främst från Chalmers tekniska högskola men det finns många andra fans som också är med och stöttar laget på matcher och på turneringar. Alla ska med helt enkelt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *