Drömvinsten

Det surras en del i lottokretsar och det med all rätt. Tänk att pricka in drömvinsten. Vad skulle man göra med vinsten. Åka på en jorden runt resa, köpa drömhuset eller drömbilen. Vi har nog alla fantiserat någon gång om att vinna på lotto.

Sedan Svenska Spel körde igång med drömvinsten i 2005 har antalet mångmiljonärer ökat i Sverige. Det är inte varje lottodragning som någon prickar rätt och drar hem drömvinsten. Det krävs 7 rätta nummer och minst 2 rätt på joker. Om ingen har det så ökar potten till nästa dragning och kan i princip bli hur hög som helst.

I mars 2018 var drömvinsten uppe i 198 miljoner. Den högsta som varit i Sverige är på hela 237 697 528 kronor. Det är en drömvinst som skulle få dom flesta att tro att dom drömmer på riktigt. Det är nog många som tänker att dom aldrig kommer att vinna på lotto. Men en sak är säker, spelar du inte så har du i vart fall ingen chans. Tycker man att man inte har råd så kan man gå ihop ett gäng och lägga ett par kronor var. Det finns något so heter delad glädje är dubbel glädje. Och skulle man vinna drömvinsten tillsammans med sina vänner, ja då finns det ju anledning till en fest och att sprätta champagnen tillsammans.