Chalmers Hockey och rivaler

Inget hockeylag är komplett utan en riktig rival, det är under dessa matcher som stoltheten och äran inom laget verkligen sätts på prov och det är här känslorna vaknar till liv på riktigt. Alla lag inom idrotter behöver en antites för att ha något att se som sin motsats. Vad vore exempelvis AIK utan ärkerivalen DIF och vad vore hockey VM utan sammandrabbningar mellan Sverige och Finland? Mycket, mycket tråkigare antagligen.

Som tur är finns det rivaler även inom universitetens och högskolornas hockeyliga i Sverige, för Chalmers hockeylag är det självklart dess motsvarighet i Stockholm som är de värsta rivalerna. Nämligen Kungliga tekniska högskolan. Båda universiteten är respekterade läroverk i Sverige och de lär båda ut inom ämnen som har med teknologi att göra, men kanske framförallt är det en sammandrabbning mellan Stockholm och Göteborg vilket brukar vara laddat i de flesta idrottssammanhang. Är det någon match man verkligen måste se när det kommer till Chalmers hockeylag så är det sammandrabbningen mellan KTH och Chalmers. Förutom det att lagen representerar olika städer och olika skolor så är det också så att de två lagen var de enda som fanns med i UHL. Det var teknologstudenten på KTH, Joachim Ronneback Thomson som skapade KTH:s hockeylag och det var han som tog intiativet till att starta universitetshockeyligan.

Men det finns också andra rivaler, förutom KTH och Chalmers så deltar numera också Jönköpings universitet samt och Lunds tekniska högskola. Men ärkerivalerna är såklart ändå KTH och Chalmers.

Intresset för UHL har vuxit med åren sen det startades och det har bland annat kommit att innebära ett samarbete med SHL som är den högsta hockeyligan i Sverige. Det förekommer bland annat att lag från UHL spelar förmatcher till SHL-matcherna. Vi fans behövs verkligen inför varje match och särskilt inför rivalitetsmatcherna, tänk på att det är vi som håller liv i sporten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *