NHL 17/18

Det har varit en rafflande säsong i NHL under 17/18 där flera favoriter har fått se sig besegrade medan andra överraskningar har gått från klarhet till klarhet. Poängligans segrare var återigen Conor McDavid som vann för andra året i rad, detta trots att Colorado endast knep sista playoff platsen. Slutspelet varade dock inte hela vägen i mål för dem.

Favoriterna såsom Pittsburgh och Tampa Bay var länge med i slutspelet. Men fick se sig besegrade innan den ärofyllda finalen som faktiskt kom att innehålla två små överraskningar. Stanley Cups finalister blev slutligen Washington DC samt Vegas Golden Knights vilket inte gick att förutse för ett år sedan. För Vegas gör nämligen sin första säsong i NHL och sin första säsong alls då klubben startades inför säsongen 17/18. Så i och med denna framgång under säsongen så har klubben möjlighet att bli historiska. Alltså redan under sin första säsong. Detta genom att vinna Stanley Cup.

Finalen är dock inte avjord ännu utan endast två av möjliga sju matcher är spelade. Det är inte bara Vegas som längtar efter att lyfta bucklan i juni. Washington har inte heller vunnit Stanley Cup på många år. Detta trots att man har flera världsspelare i laget med bland annat Ovechkin. Så sista delen av säsongen kommer bli tajt då båda lagen har mycket att vinna på detta. Motivationen finns där och frågan är vem som kommer få glädjas mest? Vegas har just nu fördel i och med den första segren.